Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин коментира в понеделник, че в момента

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин коментира в понеделник, че в момента
Коментари Харесай

Русия не вижда никакви перспективи за удължаване на зърнената сделка

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин коментира в понеделник, че в момента няма " никакви вероятности " за по-нататъшно удължаване на Черноморската инициатива за зърно, когато тя изтече на 18 юли, така като исканията на Русия не са изпълнени.

" Но ние продължаваме, несъмнено, консултациите с представители на Организация на обединените нации по двете елементи на тези пакетни съглашения, които бяха подписани през юли предходната година ", добави той.

Междувременно заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко обвини Съединени американски щати и техните съдружници в провокиране на напрежение на Корейския полуостров, като сподели, че " няма доста учредения за оптимизъм " за деескалация.

Той сподели, че Русия е подготвена да възобнови договарянията със Северна Корея в многостранен формат, само че твърди, че Западът не дава отговор на нейните сигнали.

Русия възобнови инспекциите на кораби като част от съглашението за експорт на зърно от украинските пристанища, само че продължава да нарушава изискванията на сделката за зърно, като не ревизира корабите в верния ред, сподели украинското министерство на инфраструктурата, оповестява БиБиСи.

" На 4 юни съветската страна записва два идващи кораба, които бяха декларирани за присъединяване в зърнената самодейност в същия ден. Това опонира на признатите правила за ревизия на кораби, които плануват тези кораби, които са на изчакване за първо се ревизират най-продължителните ", се споделя в известието.

Според агенцията 56 идващи кораба чакат инспекция в турските териториални води, някои от тях са там от три месеца.

По-рано съветското външно министерство и Съвместният координационен център в Истанбул оповестиха подновяването на инспекциите. Проверки на плавателни съдове не са осъществявани от 1 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР